Acum ne puteți găsi și pe

ADR Sud Muntenia, la a treia întâlnire a consorțiului proiectului ClusterFY

clusterfy-antet.png
2_2.jpg

În perioada 16 - 18 aprilie 2018, reprezentanții ADR Sud Muntenia și  reprezentații  Clusterului IND AGRO POL și Asociației Constructorilor de Automobile din Romania - ACAROM, beneficiari ai proiectului din regiunea Sud Muntenia, au participat la  a treia întâlnire a consorțiului proiectului ClusterFY, organizată în Varșovia, de către Agenția pentru Dezvoltarea Întreprinderilor din Polonia, partener în proiect.

Proiectul „ClusterFY– Fostering Clusters’Interregional Collaboration and Integration into International Value Chains” este finanțat în cadrul celui de-al doilea apel al programului Interreg Europe şi se derulează în perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2021. ADR Sud Muntenia este partener în cadrul consorțiului alături de Agenția pentru Ştiință, Inovare şi Tehnologie (Lituania), Asociația Alianța Provinciilor nordice (Olanda), Municipalitatea din Hudiksvall (Suedia), Agenția pentru Dezvoltarea Întreprinderilor (Polonia), universitatea din Castilia (La Mancha – Spania),Agenția de Inovare şi energie (Slovacia) şi Centrul pentru Cercetare şi Tehnologie Hellias (Grecia).

1_2.jpg

La cea de a treia întâlnire a comitetului de monitorizare a proiectului s-au purtat discuții despre managementul proiectului, activitățile desfășurate de fiecare partener din proiect, contribuția la succesul proiectului şi, totodată, au avut loc dezbateri privind implementarea strategiei de comunicare ClusterFY. Cu această ocazie, partenerul Agenția pentru Dezvoltarea Întreprinderilor din Polonia a organizat workshop-ul interregional „Path of the clusters development, different models of clusters functioning, best practices, single market (Dezvoltarea clusterelor, diferite tipuri de clustere si modul lor de functionare, bune practici pe piata unică).”, la care au fost invitați să participe reprezentanții ministerelor și clusterelor poloneze. În cadrul acestui eveniment, care s-a desfășurat în Centrul de presă Foksal din Varșovia , au fost prezentate politicile pentru clustere ale statelor implicate în proiect, Strategiile de specializare inteligentă(S3) ale regiunilor partenere, importanța tehnologiilor generice esentiale (KET), precum şi bune practici pentru dezvoltarea clusterelor din Polonia. De asemenea au fost organizate, ziua următoare, vizite de lucru la companii membre ale clusterelor, precum ar fi Vigo Systems S.A.,  Creotech Instruments S.A., InPhoTech-Innovation Photonics Technology, ocazie în care au fost prezentate exemple de bună practică în domenii variate ce utilizează tehnologiile generice esențiale (KETs), precum: sateliti artificiali, telescoape, echipamente pentru explorare spațială, detectoare in infrarosu, fibre optice, etc..

În ultima zi a avut loc o analiză, în cadrul ședinței comitetului de coordonare a proiectului, a informațiilor prezentate în cadrul seminariilor si vizitelor de lucru, precum și pregătirea următoarelor actvități ale proiectului.

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.