Acum ne puteți găsi și pe

Adr Sud Muntenia sprijină somerii cu vârsta peste 50 de ani prin proiectul MYBUSINESS

focusgrupseniori-1469183129.jpg

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a organizat, în data de 29 Ianuarie 2015, un focus grup pentru şomerii seniori din judeţul Călăraşi, care au experienţă pe piaţa muncii şi care doresc să devină antreprenori. Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „MYBUSINESS - Îmbunătăţirea abilităţilor antreprenoriale şi stimularea şomerilor cu vârsta peste 50 de ani” (“Empowering entrepreneurial skills and unleashing potential of unemployed seniors”) în care agenţia este lider de proiect, alături de ceilalţi 5 parteneri – autorităţi locale şi regionale şi instituţii private din state membre ale Uniunii Europene (Irlanda, Belgia, Grecia, Spania, Austria).

Această întâlnire a avut drept scop identificarea problemelor pe care şomerii cu vârsta peste 50 de ani le întâmpină în încercarea acestora de se reintegra pe piaţa muncii prin educarea şi stimularea acestora de a-şi crea propria afacere.

Proiectul MYBUSINESS se derulează în perioada septembrie 2014 – august 2016, este finanţat în cadrul Programului Erasmus +, şi are ca obiectiv principal promovarea antreprenoriatului şi încurajarea persoanelor în vârstă să rămână active pe piaţa forţei de muncă cu scopul de a genera diferite avantaje economice şi sociale întregii societăţi.

Notă: Articol apărut în newsletter-ul electronic Info Regional Sud Muntenia nr. 211

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.