Acum ne puteți găsi și pe

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, reunit în şedinţă extraordinară la Călăraşi

dsc_0022-1475762114.jpg

În data de 6 octombrie, la sediul Consiliului Judeţean Călăraşi a avut loc şedinţa extraordinară a Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CpDR) Sud Muntenia.

În cadrul reuniunii membrilor CpDR au fost aprobate în unanimitate proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi şi propunerile exprimate pe marginea subiectelor de discuţii ce au făcut obiectul şedinţei extraordinare.

Astfel, cu această ocazie s-au desemnat reprezentanţii Regiunii de dezvoltare Sud Muntenia în Comitetul de Monitorizare al Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 şi au fost prezentate stadiul implementării proiectelor aflate în derulare în cadrul programelor Regio 2007 – 2013 şi POS CCE 2007 - 2013, precum şi detalii despre stadiul depunerii de aplicaţii în cadrul noului POR, pentru perioada 2014 – 2020.

Unul dintre cele mai importante puncte aflate pe ordinea de zi a vizat organizarea de cursuri de formare profesională pentru Manager de proiect şi Expert Achiziţii publice, care va demara în luna noiembrie pentru aparatele de specialitate din cadrul unităţilor administrativ-teritoriale din regiunea noastră, precum şi ale instituţiilor subordonate acestora, care au solicitat Agenţiei sprijinul pentru a creşte gradul de perfecţionare a funcţionarilor publici în aceste domenii.

Ultimul punct pe ordinea de zi a şedinţei a vizat propunerea de aderare a ADR Sud Muntenia la clusterul INOVATIV START ROMANIA, în vederea realizării de proiecte comune importante pentru dezvoltarea economică a comunităţilor locale.

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică, care este constituit şi funcţionează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.

CpDR Sud Muntenia este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui judeţ din regiunea noastră (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: preşedintele consiliului judeţean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orăşeneşti, reprezentantul consiliilor locale comunale.

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.