Acum ne puteți găsi și pe

Despre rezultatele implementării proiectului NewStart, la ADR Sud Muntenia

dsc_0240-1469453790.jpg

Săptămâna trecută, în data de 28 iunie, Agenţia pentru Regională Sud Muntenia, prin Direcţia Dezvoltare şi Comunicare, a organizat la sediul instituţiei din Călăraşi, un seminar local pentru diseminarea rezultatelor proiectului „NEW START - Instruirea femeilor victime ale violenţei domestice în vederea unui nou început”.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a implementat acest proiect în cadrul unui consorţiu format din şapte parteneri din ţări precum Belgia, Franţa, Grecia, Irlanda, Italia, România şi Spania. Proiectul s-a derulat în perioada septembrie 2014 – iunie 2016, a fost finanţat de Direcţia Generală de Justiţie în cadrul programului Daphne III şi a avut ca obiectiv principal furnizarea unor servicii de instruire pentru femeile victime ale violenţei domestice, bazat pe tehnici de mentorat şi de coaching.

Cursurile de instruire oferite femeilor victime ale violenţei domestice au contribuit la consolidarea încrederii şi la sporirea stimei de sine a acestora. De asemenea, programul de instruire a contribuit la îmbunătăţirea competenţelor şi a stimulat dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale, cu scopul de a facilita incluziunea socială şi de a contribui la reintegrarea acestora pe piaţa muncii.

Valoarea totală a proiectului a fost de 587.395 de euro, din care bugetul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a fost 33.182,11 euro, 80% din sumă (26.545,69 euro) reprezentând cofinanţarea Uniunii Europene şi 20% din buget (6.636,42 euro) fiind contribuţia proprie a Agenţiei.

La acest eveniment, care a avut ca principal scop diseminarea rezultatelor obţinute ca urmare a implementării proiectului NEW START, au participat peste 20 de reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în furnizarea de servicii de sprijin a femeilor victime ale violenţei domestice: DGASPC, IPJ, AJOFM, CRFPA, precum şi alţi stakeholderi relevanţi din regiunea noastră.

Notă: Articol apărut în newsletter-ul electronic Info Regional Sud Muntenia nr. 282

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.