Acum ne puteți găsi și pe

Focus grup cu echipa regională consultativă, organizat în cadrul proiectului MYBUSINESS

dsc_0033-1430201901.jpg

În data de 27 aprilie, ADR Sud Muntenia, în calitate de lider al proiectului „MYBUSINESS – Îmbunătăţirea abilităţilor antreprenoriale şi stimularea şomerilor cu vârsta de peste 50 de ani”, a organizat primul focus grup cu echipa regională consultativă.

În deschiderea evenimentului, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat, a declarat următoarele: „Proiectul MYBUSINESS, al cărui lider de proiect este Agenţia, are o importanţă foarte mare pentru noi, prin tematica acestuia, ce vizează îmbunătăţirea abilităţilor antreprenoriale şi stimularea şomerilor cu vârsta de peste 50 de ani din regiunea noastră. În viitor ne dorim să participăm şi la alte astfel de proiecte, necesare pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă comunităţile locale din Sud Muntenia şi ar fi o bucurie pentru noi dacă am reuşi să facem acest lucru împreună cu dumneavoastră. Este o invitaţie deschisă pe care o lansăm instituţiilor pe care le reprezentaţi, pentru a realiza proiecte în parteneriat, ce pot fi finanţate cu fonduri nerambursabile de la Comisia Europeană.”

La acest eveniment au participat reprezentanţi ai Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţelor de muncă de la nivelul regiunii noastre, ai Centrului regional de formare profesională pentru adulţi, precum şi ai Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Călăraşi. Focus grupul cu echipa regională consultativă a avut ca scop îmbogăţirea interpretării rezultatelor obţinute în urma aplicării chestionarelor şi a organizării primei întâlniri cu şomeri cu vârsta de peste 50 de ani din regiunea Sud Muntenia. În urma comentariilor şi a recomandărilor primite în cadrul focus grupului, ADR Sud Muntenia va elabora un raport individual asupra nevoilor grupului ţintă al proiectului.

Proiectul „MYBUSINESS – Îmbunătăţirea abilităţilor antreprenoriale şi stimularea şomerilor cu vârsta de peste 50 de ani” este finanţat în cadrul programului Erasmus+, Acţiunea Cheie 2 – Parteneriate strategice pentru educaţia adulţilor şi este implementat de un consorţiu din care fac parte organizaţii ce activează în domeniul instruirii pentru adulţi din Austria, Belgia, Grecia, Irlanda şi Spania.

Obiectivul principal al proiectului este de a promova reintegrarea pe piaţa muncii a şomerilor în vârstă de peste 50 de ani, care au o vastă experienţă pe piaţa muncii, prin educarea şi stimularea acestora pentru a-şi crea propria afacere.

Proiectul îşi propune:

  • promovarea antreprenoriatului şi încurajarea persoanelor în vârstă să rămână active pe piaţa forţei de muncă, cu scopul de a genera diferite avantaje economice şi sociale întregii societăţi;
  • studierea în profunzime a situaţiei şi a perspectivelor locurilor de muncă în Europa pentru şomerii cu vastă experienţă în câmpul muncii;
  • cercetarea şi analizarea abilităţilor şomerilor cu vârsta de peste 50 de ani şi promovarea antreprenoriatului senior, precum şi promovarea efectelor socio-economice benefice care vor apărea ulterior: motivarea şi îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora, crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea socială;
  • elaborarea şi implementarea unei strategii de comunicare axată pe rolul antreprenoriatului senior în dezvoltarea economică şi socială.

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.