Acum ne puteți găsi și pe

ADR Sud Muntenia, la Întâlnirea finală a proiectului MYBUSINESS

dsc_0053-1469185225.jpg

În perioada 5 - 6 iulie, experţi din cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia au participat la întâlnirea finală a proiectului MYBUSINESS – “Îmbunătăţirea abilităţilor antreprenoriale şi stimularea şomerilor cu vârsta peste 50 de ani”.

Evenimentul a fost organizat de partenerul din Bruxelles, Belgia, Instituţia pentru Formare şi Inserţie Profesională. În prima zi a întâlnirii de lucru fiecare partener a prezentat raportul de progres, precum şi particularităţile şomerilor care au participat la cursul de instruire gratuit organizat în cadrul proiectului. De asemenea au avut loc discuţii libere asupra politicilor de recomandări, strategiei de diseminare şi au fost evidenţiate intenţiile partenerilor de a susţine în continuare lupta împotriva şomajului în rândul seniorilor prin dezvoltarea unor noi proiecte în comun.

Din luna septembrie 2014, ADR Sud Muntenia este coordonatorul proiectului MYBUSINESS “Îmbunătăţirea abilităţilor antreprenoriale şi stimularea şomerilor cu vârsta peste 50 de ani”, alături de instituţii publice şi private din Irlanda, Belgia, Spania, Austria şi Grecia.

Proiectul „MYBUSINESS” se derulează în perioada septembrie 2014 – august 2016, este finanţat în cadrul Programului Erasmus + şi are ca obiectiv principal promovarea reintegrării pe piaţa muncii a şomerilor cu vastă experienţă pe piaţa muncii, prin educarea şi stimularea acestora pentru a-şi crea propria afacere.

Notă: Articol apărut în newsletter-ul electronic Info Regional Sud Muntenia nr. 283

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.