Acum ne puteți găsi și pe

Formarea de Manageri de Inovare, prin proiectul european INMA

ADR Sud Muntenia, autorizată ca furnizor de formare profesională pentru ocupaţia „Manager de inovare”

Începând din luna mai 2017, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este autorizată ca furnizor de formare profesională pentru cel de-al patrulea program de perfecţionare a adulţilor cu specializarea „Manager de inovare”, având codul COR 241941, cu număr de înregistrare în Registrul naţional al furnizorilor de formare profesională a adulţilor 51/109/03.05.2017.

În urma acestei autorizări, Agenţia, în calitate de furnizor de formare profesională, va putea organiza programe de formare profesională finalizate cu certificate de absolvire cu recunoaştere naţională, conform art. 2 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 129/2000, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 522/2003.

Cursurile de pregătire profesională organizate de ADR Sud Muntenia vor fi dedicate angajaţilor instituţiilor publice locale, precum şi publicului larg interesat. Durata cursurilor va fi de 40 de ore şi după finalizarea acestora, participanţii vor primi certificat de absolvire, însoţit de anexa supliment descriptiv al certificatului, recunoscut de Ministerul Educaţiei Naţionale şi de către Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale.

În cadrul programelor de perfecţionare, cei interesaţi să participe la acest curs vor dobândi cunoştinţe în elaborarea unei strategii de inovare, implementarea unui plan pentru realizarea de strategii de inovare, crearea unui sistem de gestiune a datelor privind ideile de inovare, elaborarea metodelor de valorificare a capitalului intelectual al unei instituţii sau companii, asigurarea continuităţii procesului de inovare etc..

Până în prezent, Agenţia este autorizată ca furnizor de formare profesională a adulţilor pentru următoarele ocupaţii: Manager de proiect, Expert Achiziţii Publice, Evaluator de proiecte şi Manager de inovare.

Iniţiativa ADR de a oferi cele patru programe de formare profesională vine ca urmare a experienţei acumulate de angajaţii săi de-a lungul celor 18 ani de existenţă ai Agenţiei, interesul fiind de a oferi servicii de calitate întregii comunităţi din regiunea Sud Muntenia.

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.