Acum ne puteți găsi și pe

ADR Sud Muntenia, în calitate de partener, a participat la întâlnirea de deschidere a proiectului NEW START

avilesspania-1469454181.jpg

În perioada 8 – 9 octombrie, ADR Sud Muntenia, prin experţi ai Direcţiei Strategii, Dezvoltare, Cooperare, a participat la Aviles (Spania), la întâlnirea de deschidere a proiectului NEW START.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia implementează, în calitate de partener, proiectul „New Start – Life coaching and mentoring empowerment for women for a new start” (Instruirea femeilor victime ale violenţei domestice în vederea unui nou început prin îmbunătăţirea abilităţilor de mentorat şi de coaching). Proiectul este finanţat de Direcţia Generală de justiţie în cadrul programului Daphne.

Participanţii la acest grup de lucru au fost partenerii proiectului - reprezentanţi de instituţii publice, de organizaţii nonguvernamentale, precum şi din mediul privat: Dimitra Itd (Grecia), Le Monde des Possibles (Belgia), Promidea (Italia), Cooperative Sud Concept (Franţa), Institutul tehnologic Cork (Irlanda), Institutul pentru femei din Spania şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia (România). Principalele subiecte de discuţii ce au fost dezbătute de către partenerii proiectului au vizat trei teme de lucru: Management şi coordonare (prezentarea bugetului, a modului în care se realizează raportările în cadrul proiectului, metodologia pentru programul de mentorat şi coaching şi schimbul de bune practici); Mentorat şi coaching (prezentarea scopului şi a obiectivelor programului de mentorat şi coaching, care se va derula în perioada martie 2015 – februarie 2016); Comunicare şi Diseminare (prezentarea identităţii vizuale a proiectului şi a tipurilor de materiale de informare ce vor fi realizate pe parcursul derulării contractului).

Obiectivul general al proiectului New Start este de a dezvolta şi a implementa un program comun pentru femeile victime ale violenţei domestice bazat pe tehnici de mentorat şi de coaching. Serviciile de sprijin din cadrul programului vor oferi femeilor victime ale violenţei domestice instrumentele necesare pentru a consolida încrederea în sine, stima de sine şi de a le rezolva problemele. De asemenea programul va contribui la îmbunătăţirea competenţelor, şi va stimula dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale, cu scopul de facilita incluziunea socială a acestora şi a le reintegra pe piaţa muncii. Consorţiul proiectului este alcătuit din şase parteneri – autorităţi locale şi regionale, ONG-uri şi instituţii private din şase state membre ale uniunii europene (Spania, Belgia, Franţa, România, Italia şi Irlanda). Durata de impementare a proiectului este de 24 de luni, semnarea contractului urmând a avea loc în luna noiembrie 2014, la Bruxelles.

Notă: Articol apărut în newsletter-ul electronic Info Regional Sud Muntenia nr. 198

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.