Acum ne puteți găsi și pe

Reuniune de lucru pe tema Polilor de Competitivitate

In data de 6 aprilie 2011 are loc la Calarasi, la sala de conferinte a Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia, seminarul regional de consultare si informare ce are ca tema elaborarea schemei ajutorului de stat si a Ghidului Solicitantului pentru operatiunea “ Poli de competitivitate”.
Evenimentul , organizat de catre Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial din cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri,  va incepe la ora 11.00.
Polul de competitivitate este o asociere, intr-un spatiu geografic definit, intre intreprinderi, centre de cercetare si institutii de educatie angajate intr-o colaborare parteneriala ( strategia comuna de dezvoltare fiind un element esential), cu scopul de a genera sinergii in jurul unor proiecte innovative orientate spre una sau mai multe piete. Un astfel de pol nu are o localizare impusa, astfel incat din punct de vedere teritorial, un pol de competivitate poate fi plasat intr-o singura locatie zonala, cat si in zone ce apartin mai multor regiuni de dezvoltare din Romania.
In cadrul reuniunii vor fi supuse debaterii  3  variante ale schemei de implelementare a operatiunii “ Poli de competitvitate” cu scopul obtinerii de sugestii, opinii si informatii in vederea selectarii celei mai adecvate dintre versiunile propuse.

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.