Acum ne puteți găsi și pe

Turism

Regiunea Sud Muntenia

Muntenia este un pamânt al contrastelor. Din nord, de la semetele culmi ale Carpatilor, si pâna în sud, la atractiile si misterele Dunarii, Regiunea dispune de o multime de bogatii ce asteapta sa fie descoperite.

Cunoscuta în trecut drept Valahia sau Tara Româneasca, Muntenia are o istorie bogata si fascinanta. În Nord, poalele Muntilor Fagaras ofera, la Arefu, un fundal dramatic pentru castelul lui Vlad Tepes, domnitor român cunoscut în strainatate mai ales datorita asocierii cu personajul Dracula al lui Bram Stoker, în vreme ce în Sud un numar impresionant de situri arheologice au început sa atraga din ce în ce mai multi arheologi.

Muntenia prezinta o flora si o fauna variate. Crângurile si padurile care acopera o cincime din regiune adapostesc ursi, lupi si mistreti, iar pe culmile înalte din nord, acoperite de fagi, brazi si jnepeni traiesc animale cum ar fi cerbul carpatin, râsul sau capra neagra. În sud, ecosistemul este total diferit. Cursul Dunarii este, în mare parte, strajuit de copaci care ascund o varietate uluitoare de animale si pasari. O parte din zonele judetului Calarasi prezinta un ecosistem acvatic asemanator celui din faimoasa Delta a Dunarii.

Festivalurile si târgurile care au loc în pietele satelor si oraselor evoca rituri si traditii arhaice, proprii unui mod de viata demult uitat în restul Europei. Totodata, manastirile si castelele stravechi, cum ar fi Curtea de Arges, amintesc si ele de un trecut zbuciumat si fascinant.

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.