Acum ne puteți găsi și pe

WORKING4TALENT – identificarea şi selectarea bunelor practici pentru atragerea capitalului uman înalt calificat

w4t1-1381324663.jpg

În perioada 30 septembrie – 2 octombrie, a avut loc la Torino a şasea întâlnire a partenerilor din cadrul proiectului european „Working4Talent – capital uman şi inovare: politici ocupaţionale în reţele de inovare locale şi regionale pentru atragerea talentelor şi crearea de locuri de muncă”. Acest proiect este finanţat de Comisia Europeană prin programul INTERREG IVC, domeniul prioritar 1 – Inovarea şi economia bazată pe cunoaştere. Evenimentul a fost organizat de către reprezentanţii Provinciei di Torino, instituţie parteneră la acest proiect.

Principalul scop al acestei reuniuni a constat în prezentarea diverselor bune practici identificate de fiecare partener pentru atragerea şi reţinerea în regiuni a capitalului uman înalt calificat. Astfel, în total a fost identificat un număr de 30 de bune practici, ce provin din 23 de regiuni, ce fac parte din 11 ţări din Uniunea Europeană.

Din partea Agenţiei au participat la întâlnire domnul Liviu Muşat - directorul ADR Sud Muntenia şi doamna Gilda Niculescu - coordonator de proiect. Totodată, au fost prezenţi la conferinţa „Voglia d’Impresa 2013 – talent e imprenditoria”, în cadrul căreia a fost prezentat proiectul Working4Talent, au fost discutate modalităţile de sprijin la nivel local al întreprinderilor mici şi mijlocii din provincia Torino şi au fost premiate IMM-urile ce au beneficiat de sprijinul programului de finanţare Mettersi in Proprio, program finanţat de Provincia di Torino.

Totodată, partenerii au vizitat şi Incubatorul Întreprinderilor Inovative din cadrul Politehnicii din Torino, unde au avut prilejul să discute cu reprezentanţii câtorva firme inovative găzduite de această structură de afaceri.

Notă

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.